0 com

nu sunt barbatul vietii tale, dar sunt prietenul tau pe viata

e atat de bine cand oamenii din jur te iubesc. cateodata dragostea lor poate insa sa depaseasca niste granite. si atunci trebuie sa repui lucrurile in ordine.

in dimineata aceasta m-am trezit sunat de o prietena foarte draga. o relatie foarte veche, pierduta pentru niste ani, regasita acum doua luni. distanta ne omoara, insa prietenia din adolescenta renaste zi de zi si deja nu mai putea sta unul fara celalalt. in fiecare dimineata alergam la birou animat de dorinta de a citi mailul ei matinal si de a-i raspunde. si-apoi ziua intreaga la birou era mai usoara cand vorbeam cu ea.

imi este draga, ii sunt drag... atata doar, ca nu avusesem ocazia sa ii spun despre preferintele mele de gen, vroiam sa ii declar la prima intalnire face2face. dar...

astazi, o data in plus, mi-a zis cat ma iubeste, dar si ca ar trebui sa fiu barbatul vietii ei, ca ar vrea sa isi petreaca restul vietii cu mine. si-atunci i-am spus ca nu vroiam sa ii spun la telefon, si sa stea pe scaun caci nu pot fi barbatul vietii ei, pentru ca la randu-mi, imi plac barbatii! a replicat, desigur, ca fac misto de ea. i-am repetat ce am spus, am asigurat-o ca sunt cat se poate de serios.

imi scrie dupa o ora pe ym:

ea: sunt inca socata
eu: hmmm
eu: socata intr-u sens negativ?
ea: nu..ma gandeam ca ma marit cu tine
eu: da, am vrut sa iti spun tocmai pentru a nu iti face sperante desarte
ea: offf
eu: anyway... sunt acelasi, sunt mereu alaturi de tine
ea: oricum un prieten e mai valoros
ea: unul adevarat
eu: ...doar ca nu pot sa fiu si barbatul vietii tale

morala: pare greu, dar nu este. din contra, e reconfortant. adevarata prietenie, adevarata dragoste se intaresc.
Read more »
0 com

a trecut ceva timp...

...dar tot imi este dor de pigeon.
Read more »
0 com

17 Mai. IDAHO.

IDAHO este o initiativa recenta (2005), insa este recunoscuta deja official si celebrata in cateva tari: Marea Britanie, Franta, Belgia, Mexic, Olanda, Luxemburg, Costa Rica, curand Spania si Bolivia. Initiativa este sustinuta si de catre Parlamentul European.

Nu sunt adeptul revolutiilor. Istoria mi-a demonstrat ca, adesea, precum somnul natiunii, revolutiie pot naste si monstri. Insa sunt adeptul revolutiilor de catifea. Cred in puterea cuvantului, cred in persuasiune, cred in forta infruntarii la o masa de discutii civilizate.

Asadar, ar fi vremea ca si in Romania societatea civila sa preia initiativa si sa ceara statului roman recunoasterea prin lege si celebrarea ca atare. Avem un an la dispozitie sa schimbam ceva. Ar fi frumos ca anul viitor sa avem IDAHO in Romania. Si daca anul acesta Rainbow Flag flutura pe Primaria Liverpool, poate anul viitor va flutura la Bucuresti.

In perioada urmatoare, va voi supune atentiei o petitie pe aceasta tema si pe care voi dori sa o sprijiniti si voi.

So, stay tuned and Hate hate!

Read more »
0 com

boy toy

stiti noile melodii mika?

I’m a wind-up toy in an up down world
If you leave me all alone, I’ll make a mess for sure
I’ve a heart of gold in the smallest size
Leave me in the dark, you’ll never hear me cry

The digital flavour of the 'Songs For Sorrow EP' is available to download now from www.mikasounds.com .



Read more »
0 com

despre familie


familia este printre cele mai destepte inventii ale societatii umane. daca aveti vreun dubiu, va recomand brothers and sisters.

ultimele doua saptamani am lipsit complet. am fost cucerit.

mi-au fost ridicate atatea mingi, noapte de noapte m-am gandit doar la familia mea. mi-am adus aminte de tata, care a plecat un pic. ca fratelo a avut un cancer. mi-am adus aminte ca viata e scurta. si-apoi, faptul ca fratele cel mic sufera ma copleseste din ce in ce mai tare. si nu stiu ce sa fac pe tema asta.

i-am exilat pe ai mei in perioada asta. nu am vorbit nici cu fratelo, nici cu sorela, nici cu mama doua saptamani. nu am putut sa vorbesc cu ei. m-au injurat, desigur. dar nu am putut decat sa ma gandesc la ei. acum am depasit momentul, i-am reasezat unde isi au locul.

si am plans, fericit ca ii am in viata mea. departe dar prezenti. cu tot, cu bucurii, cu tristeturi, cu problemele lor pe care mi le transfera si mie, cu mici cancanuri...

apoi, pe langa faptul ca o ador pe calista, l-am descoperit si pe luke macfarlane, cu aceasta ocazie. ;) . dar scotty al meu ? unde este ?
Read more »
2 com

inimioare gasite

mai sunt 2 zile in care inca mai poti dona 2% din impozitul pe care l-ai platit anul trecut catre statul roman. si ca sa te asiguri ca banii acestia merg acolo unde vrei tu, ai putea sa o faci ajutand inimioara unui ingeras.



  • Cere statului sa redirectioneze catre Asociatia "Inima Copiilor" 2% din impozitul pe venit pe care l-ai platit! Completaza si depune pana pe 15 mai 2009 formularul 230 (pentru impozitul pe salariu) sau formularul 200 (pentru alte venituri).

  • Poti sa donezi 2 EUR chiar acum la SMS 858. 500.000 de mii de Euro inseamna 250.000 de SMS-uri. Nu-i asa de mult, nu?

  • Poti sa donezi prin transfer bancar (online sau la ghiseu) la fel cum iti platesti ratele sau facturile.

Si inca mai poti!
  • Daca intalnesti o inimioara speciala, desenata pe trotuar, decupata intr-o poarta, zgariata pe-o banca, schitata pe un caiet sau pe unde stii tu, fa-i o fotografie si trimite-o. Pentru fiecare, un sponsor generos va oferi 2 euro. Pune-o pe blogul tau si da de stire sau trimite pe mail pentru a fi inclusa in galeria de “Inimioare gasite” - email inimioaregasite@inimacopiilor.ro.

In Romania, in fiecare zi, se nasc trei copii cu afectiuni cardiace!
Read more »
2 com

ingerii mei


am promis si am ramas dator lui M. , cel vizinviz. o leapsa .

adica... nu urmaresc si nu ma urmaresc prea multi zei sau dumnezei in viata. sunt un om areligios. cu toate acestea, vad ingeri peste tot. si ingerii sunt cei care, prin lucruri si fapte, marunte sau grandioase, imi lumineaza viata.

si daca am deja un inger care protejeaza copiii (despre faptele lui bune puteti afla aici) , mai am si un inger al prieteniei (el mi-a adus-o pe gracie); si daca am un inger al sunetului (sau e muza :) ? el sper sa il faca bine pe dave si sambata sa imi stea pe umarul drept , la izvor), inca, mai am un inger al frumosului (ce zilnic imi spala ochii de mizeria damboviteana); si daca mai am un inger al daruirii (i-a inpirat si pe ei), la brat ii vine si un inger al vindecarii (coboara adesea catre mine si imi spune rise and shine)...

si daca am atatia ingeri...

as vrea sa le alatur si un inger al pacii -- sa ne ajute pe toti sa curatam lumea asta frumoasa de toate atrocitatile ce-o pangaresc ; un inger al iubirii -- sa putem desfiinta din dex cuvinte ca ura, homofob, xenofob s.a. ; si inca as mai vrea... un inger verde -- sa spulbere din fosnetul aripililor sale din frunze , si pungi de plastic, si pete de ulei, si munti de hartie , si vanatori de tigri, si ucigasi de balene, si braconieri de corali, sa planteze multi copaci si sa imprastie miros de liliac, tei sau salcam.

si inca as mai vrea...

si mai am nevoie si de ingerul cu aripi de porumbel, sa-mi mangaie dimineata obrazul cu pana-i, sa deschid ochii , iar prima mea privire, in fiecare dimineata, sa fie captiva buzelor lui.
Read more »
0 com

fuck you


pe 20 aprilie, lily allen a lansat cel de-al treilea extras pe single, fuck you, de pe ultimul sau album. single-ul urca in topuri constant, ajungand no. 1 in dutch singles chart.

o mostra din minunatele-i versuri:

Look inside your tiny mind, then look a bit harder
'Cos we're so uninspired, so sick and tired of all the hatred you harbour
So you say it's not OK to be gay, well I think you're just evil
You're just some racist who can't tie my laces, your point of view is medieval
Fuck you, fuck you very much
'Cos we hate what you do and we hate your whole crew, so please don't stay in touch.

piesa a fost facuta cunoscuta , in 2008, pe blogul myspace intretinut de lily. a purtat mai multe titiluri, inclusiv GWB, coicidenta, initialele lui george w. bush.  lily a precizat insa ca inspiratia a fost alta, aripa de dreapta, homofoba, a partidului national britanic.

"This song is not a direct attack at anyone, it was originally written about the BNP in the UK but then I felt this issue has become relevant pretty much everywhere, we are the youth, we can make coolness for our future, its up to us. Go green and hate hate" Myspace

piesa are toate sansele sa devina un imn, un raspuns vesel la ura homofoba. youtube-rii au lansat deja un colaj foarte simpatic. la initiativa lui steviebeebishop , 23 de personagii, inclusiv mama lui stevie, s-au raliat pentru un video de zile mari. voila: 




Read more »
2 com

se intampla lucruri...


ma pregateam sa dorm. am terminat de urmarit si sezonul doi din "brothers & sisters". eu ajung intotdeauna ultimul la curent cu ce se intampla fain in materie de seriale tv... in fine, nu despre seriale era vorba. am deschis mailul, just a check before i get to sleep...

si am gasit lasat un comentariu de la ratusca vesela . nu am apasat publish caci merita mai mult de atat. ei bine, se intampla lucruri in romania. simpatica ratusca, sus numita, ma anunta ca a aparut o carte. in romania s-a publicat o carte. se numeste "gandurile unei lesbiene". in romania s-a publicat o carte cu titlul "gandurile unei lesbiene". si woooow ...e scrisa de o romanca... adica de alexandra toader. am dormit prea mult cumva? m-am trezit in alta romanie decat lasasem ?

citez din prezentarea facuta de autoare:

"Numele meu este Alexuta si traiesc intr-un univers plasmuit de imaginatie.
Puterea pe care o am de a razbi intr-o lume rece si vitrega, este insasi detasarea fiintei mele de toata imaginea cruda si adevarata al acestui sistem.
Mi-a placut dintotdeauna sa mi se spuna ca sunt prea copilaroasa si prea naiva, de aceea, prin acest material mi-am imbinat cele doua lumi: lumea reala si lumea de vis.
Nu de putine ori mi s-a intamplat sa am momente in care sa ma refugiez in coltul magic al gandirii mele, unde realitatea devine ceea ce vreau eu; acolo se desluseste orice enigma si orice problema isi gaseste solutia pe o cale pasnica; acolo totul este posibil; exista armonie ca o stare generala si exista intelegere.
Adun elemente din viata reala si le transpun in povestea mea, formand strategii si dezbateri pe diverse teme, urmarind un singur deznodamant: pacea intre oameni.
Tanjesc la linistea interioara ce poate fi redata de catre simplul accept al celor din jur.
Adesea, cursul povestii prinde o caracteristica mult prea fabuloasa, de aceea, la o simpla apreciere ma opresc si refac cursul intamplarilor pentru a le reda o nota cat mai credibila si mai usor de realizat. Dumnezeu este ce vreau eu sa fie, iar evenimentele reale se vor reflecta vizibil distorsionate.
Aceasta opera literara se doreste a cocheta cu fictiunea; Simpla asociere cu realitatea ramanand la latitudinea fiecaruia. Cititorii trebuie sa respecte continutul acestui material si sa retina faptul ca totul este doar o expunere a unei pareri.
Dupa cum imi place sa spun, totul este relativ, inclusiv adevarul sau realitatea, astfel, opera literara in care eu m-am insirat, este conceputa in asa fel ca toti cititorii sa se regaseasca printre randurile ei intr-un mod independent.
Astfel, o persoana care nu neaparat este gay, se poate identifica prin mine, datorita trairilor interioare si intelegerii sufletului; identificarea fiind realizata datorita apartenentei cititorului la cauza mea. Este o carte adaptata intr-o asa maniera incat sa prinda o forma unica pentru fiecare cititor in parte; izbitoarea asemanare cu realitatea fiind posibila datorita faptului ca sursa de inspiratie este insasi viata cotidiana. Garantez a fi cat se poate reala povestea de dragoste dintre mine si Printesa, careia ii multumesc din suflet pentru tot sprijinul pe care mi l-a oferit.
Este una dintre putinii oameni care au inteles ca sunt mai speciala, mai visatoare si ca plutesc undeva intr-o lume cam rupta de realitate. Adevarul se reflecta de asemenea in toate sentimentele sincere pe care le impartasesc, fie acelea pozitive sau negative. Primii pasi spre intelerere ar fi: sinceritatea si dialogul pe care suntem dispusi sa il purtam.
Doresc aceasta opera sa fie o mana intinsa catre cei care sunt deschisi spre acceptare si intelegere. In alte conditii, fara sa stiti ca sunt lesbiana, personalitatea mea tanara, naiva si jucausa nu v-ar fi permis sa nu ma indragiti. Starea mea naturala nu urmareste niciun tipar, sunt un suflet de copil inca nematurizat si care se vrea a razbi cu usurinta printre toate greutatile vietii, ignorand cruntul adevar. Asadar, nu-mi ramane de spus decat ca va las in compania gandurilor mele, cu mentiunea ca va apreciez rabdarea si intelegerea ulterioara de care veti da dovada"

Alexandra Toader - "Gandurile unei lesbiene"
Editura Lumen
Iasi , apr 2009
118 pg, 12.1o lei

Cartea poate fi cumparata in librarii din Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Brasov, Iasi sau online aici 

multumesc de notificare ratusca vesela . maine ma ocup de achizitii, iti dau de veste cum a fost lectura ( omg, chiar nu am citit niciodata literatura lesbiana. wow ). 

ps: mai aveam si o intrebare... o pun alta data.
ps2: gracie, cat oi fi tu de str8, tot ti-am pus si tie ceva in programul de lecturi :). o recomandam si lui karen? mi-a scris, am uitat sa iti zic :). vrea sa te (ne) scoata la o cafea.
Read more »