Ura în varianta românească

Domnule Senator Iulian Urban,

Cu tristeţe, adesea, ajung să citesc ceea ce scrieţi pe blogul dvvs. Nu pentru că v-aş admira, ci pentru că sunt constant uimit de virulenţa urii pe care o proferaţi public. De cele mai multe ori, din cauza atacurilor la adresa etniei rome. De data aceasta, graţie posturilor legate de manifestările persoanelor LGBT.

Înainte de toate, vă invit să vă asumaţi homofobia şi să vă purtaţi stindardul ca atare. Nu vă puteţi scuza ca nefiind homofob, câtă vreme comentariile dvs conţin toate elementele pentru a fi considerate ca atare. Homofobia, conform dicţionarelor, este o teamă faţă de persoanele LGBT, un discurs negativ şi ofensator, afectat de aversiune, antipatie şi prejudecăţi. Este ceea ce practicaţi dvs în acest discurs.

Vă reamintesc, că în 1973 homosexualitatea a fost declasificată din rândul afecţiunilor mentale de către Asociaţia Americană a Psihiatrilor, iar în 1990 Organizaţia Mondială a Sănătăţii a procedat asemenea. Asocierea între homosexualitate şi celelalte practici, patologice şi antisociale (pedofilie, zoofilie şi necrofilie) în primul rând contrazice adevărul ştiiţific consacrat de către specialişti. Apoi, alăturarea în enumerare a acestora este dorit instigatoare şi jignitoare. Capul persoanelor LGBT funcţionează foarte bine, ba chiar uneori cu genialitate, dacă ar fi să ne gândim la nişte reprezentanţi de marcă, precum Shakespeare sau Da Vinci.


Manifestarea GayFest este cu siguranţă una propagandistică. Caută să transmită un mesaj. Şi anume şi acela că suntem a parte a societăţii şi că avem şi dreptul de a ne exprima şi manifesta public şi liber. Că suntem oameni NORMALI care diferă de restul societăţii doar în ceea ce priveşte preferinţele. Dacă facem prozelitism, ar fi doar pentru a schimba mentalităţi desuete şi periculoase pentru siguranţa noastră, la care avem dreptul ca demni cetăţeni ai acestei ţări. Homosexualitatea nu este o "religie" care se transmite prin prozelitism, nu este o boală transmisibilă, după cum nici nu se manifestă prin acţiuni de racolare de adepţi.

Prejudecăţile care afectează textul dvs îl şi descalifică. Chiar şi mesajul Bisericilor este unul mai constructiv. Homosexualii nu afectează în niciun mod securitatea copiilor dvs. Pericolul sesizat este doar expresia unei paranoia sociale ce se transmite tot ca urmare a unor asemenea mesaje.

Periculoase pentru copiii şi tinerii României sunt intoleranţa, ura, neacceptarea socială, discriminarea, jignirile sau hărţuirea cărora le cad victime tinerii gay. Statistic, rata sinuciderilor în rândul tinerilor gay este de 13 ori mai probabilă decât în rândul celorlalţi. Şi fiecare dintre aceşti tineri neferiţi constituie o victimă a urii proferate de către dvs.

Profund jignitoare sunt şi consideraţiile privin calitatea oamenilor participanţi la parada gay. Nu suntem nici prostituate şi nici proxeneţi. După cum, comparaţia este jignitoare şi pentru prostituate, având în vedere că prea multe dintre ele sunt de fapt victime ale traficului de fiinţe umane şi ale proxeneţilor (acestea sunt pericole sociale spre care ar trebui să se îndrepte cu precădere atenţia dvs de senator salarizat din impozitele pe care le plătim şi noi). Comunitatea LBGT include oameni din toate paturile sociale, si elite şi uscături: bogaţi, săraci, educaţi, analfabeţi, prefesori, medici, artişti, savanţi etc. Şi dacă elita intelectuală a acestora nu iese în faţă, este tocmai din cauza unor asemenea mesaje, ca al dvs, care propagă ura şi, mai grav, conduce la CRIME DIN URĂ. Istoria recentă este plină de asemenea cazuri. Şi există şi în România, din păcate nemediatizate (cu o singură excepţie), ca urmare a temerii victimelor de a se afişa public o dată în plus (cunosc pesonal un bărbat gay care a fostt bătut cu cruzime, pentru orientarea lui sexuală, ajungând în comă la spital).

Societăţile, ţările care îşi protejează cetăţenii LGBT sunt acelea sănătoase, normale şi civilizate, contrar opiniei dvs. O dată în plus, calitatea dvs de senator este incompatibilă cu mesajul. Catalogând ca bolnave, jigniţi naţiunile stindard ale civilizaţei europene: Franţa, Marea Britanie, Norvegia ş.a.m.d. Ba mai mult, în calitatea dvs de senator al unei ţări membre a Uniunii Europene ar trebui să respectaţi Constituţia României precum şi celelalte tratate şi acte de drept internaţional şi european care sunt asumate de către România şi care statuează valorile universale ale DREPTURILOR OMULUI.

Continuarea la primul post cu publicarea celui de-al doilea, care citează mesaje de răspuns este la fel de tendenţioasă şi afectată de acelaşi tip de etichetare. Un mesaj sau 5, lipsite de bun simţ, reflexii ale unor sentimente necontrolate nu constituie mesajul comunităţii gay şi nu urmăreşte decât, o dată în plus, să stigmatizeze. Mesajele negative citate nu sunt ale noastre ca grup, ci ale unor persoane izolate, neprezentative. Dacă doriţi, mesajul nostru comun este cel pe care l-aţi primit în mod repetat, transmis la iniţiativa ONG-urilor şi media LGBT.

Domnule Senator,

O societate sănătoasă este aceea în care funcţionează democraţia şi valorile Naţiunilor Unite. Din păcate, dvs nu reprezentaţi aceste valori, ci din contră. Societatea românească este îmbolnavită de corupţie, de lipsa de respect, de mizerie, de poliomielită, de alcoolism, de violuri, de violenţă casnică, de hoţie ş.a.m.d. Şi acestea sunt în sarcina dvs, ca ales al electoratului. Dar banii contribuabililor care vi se virează în cont ca şi salariu sunt irosiţi pentru propagarea urii,  de rasă şi împotriva homosexualilor.

Nu sunteţi reprezentatul acestei naţiuni, ci, din păcate, doar al ignoranţei şi al bigotismului.

Vă salut,
Un cetăţean gay, educat, jignit şi batjocorit, un cetăţean care se teme de ura dvs

Contrasemnează multe famiilii şi prieteni care îşi iubesc cu mândrie gay-i lor.

6 comments:

ratusca vesela | 21 May 2010 at 10:48

Omul n-are niciun dumnezeu; crede-ma! La cata ura are in el, nici nu merita efortul... nu va fi in veci educat!

Elements.De.Vie | 22 May 2010 at 19:59

Ştiu, dar câteodată nu mă pot abţine! chiar dacă risc să latru degeaba, ca un câine la lună :(

Unknown | 29 May 2010 at 12:26

Ah, m-am enervat si eu pret de cateva minute cand am citit aberatiile astuia. Dar functioneaza extrem de bine chestia asta in momentul in care ti se face dor de tara; mie unul imi trece imediat...

Elements.De.Vie | 29 May 2010 at 13:24

@LGL: am început să mă gândesc la aceeaşi alegere pe care ai făcut-o şi tu. but I wonder...

Anonymous | 30 June 2010 at 02:12

ba da, homosexualitatea afecteaza negativ copiii.
cel putin potential negativ.
mai informeaza-te, dar cu onestitate.

Elements.De.Vie | 7 July 2010 at 22:47

Dragă anonimule,
ar fi fost natural să nu aprob comentariul. uşor tendenţios.
am ales să o fac, pentru a avea ocazia de a îţi explica.

orice este OMENESC poate afecta negativ un copil. dragostea exagerată a unei mame sau autoritarismul unui tată. desenele animate. jurnalul de ştiri. snacksurile. McDonalds.

depinde de părinţii lui ca el să nu fie afectat de realitatea înconjurătoare.

homosexualitatea poate afecta un copil în mod negativ doar atunci când părintele îl lasă să acceseze resurse pornografice sau dacă provine dintr-o familie LGBT şi întâmpină homofobia socială.

dincolo de asta, te invit să te informezi tu şi să constaţi ce fericiţi sunt copiii ce provin din familii LGBT.

etc.

Post a Comment