5 com

cu ură, tot înainte


Madonna a reușit cu mesajul său transmis în Parcul Izvor mai mult decât și-a propus. A scos din noi toată ura. Inițial latentă, acum se strigă cu răgete de fiară.

Octavian mi-a dat mai devreme linkul spre acest post. Am rămas interzis pentru o clipă. Ca de fiecare dată când îmi este dat să citesc așa ceva.

Comentariul lui Octavian, deși, cu mult mai puțin virulent decât al meu, a fost șters. Este redat aici.

Ura se manifestă liber printre noi și mușcă aprig. Nu dă nici măcar dreptul de a îi răspunde. Și acuzăm țiganii că refuză școala, că sunt nespălați, că sunt infractori, în vreme ce ura dinlăuntrul nostru nu acceptă nici măcar dreptul la o altă opinie.

Pentru eventualitatea că va fi șters și al meu, îl redau aici:

"La asemenea idei se gândea Goya atunci când a pictat "Somnul rațiunii naște monștri". Pănă acum a născut un Hitler, un Stalin și încă o listă lungă de lilieci. Câțiva defilează în zilele noastre la TV scuipând ură pe fiecare por.

De cele mai multe ori, ură aceasta izvorăște dintr-o totală ignorare a subiectului ei. De aceea, unul dintre textele campaniei curente este "Cunoaște-mă înainte de a mă judeca".

Este foarte adevărat că țiganii sunt neșcolarizați, după cum este la fel de adevărat că infracționalitatea este mult mai prezentă decât în rândul majoritarilor. Ceea ce, însă, nu se înțelege la nivelul societății este că acestea sunt tocmai rezultatul excluziunii, a urii și a discriminării la care sunt supuși. În niciun caz, invers. Verifică însă statisticile și vei remarca faptul că majoritatea țiganilor sunt condamnați pentru găinării, în vreme ce, pentru infracțiuni contra persoanei (crime, violuri șamd)sunt condamnați în principal reprezentanți ai majoritarilor.

Ura se bazează pe ceea ce sociologia numește etichetare. Luăm câteva exemple disparate și creăm o regulă. Crede-mă că indienii merg în șir indian, cel puțin singurul pe care l-am văzut eu.

Pentru un om tânăr și citit, cuvintele scrise de tine mai sus înmagazinează inimaginabil de multă ură. Sunt convins că, de fapt, nu cunoști mai mult de o mână de țigani. Cunoaște-i înainte de a-i judeca!

Din fericire, nu posezi butonul acela! Nici tu, nici Badea, nimeni! "

LATER EDIT: postul a fost trecut sub protecția unei parole. Am adăugat un screen.
Read more »
0 com

RIP Stephen Gately


Sâmbătă, 10 0ct, Stephen Gately a încetat din viață la doar 33 ani. Stephen se afla în vacanță în Palma de Mallorca. A murit în somn, cauzele sunt necunoscute pentru moment.

Stephen s-a alăturat Boyzone în 1993. În 1999 a declarat pentru The Sun I'm gay and I'm in love. Din 1998 era într-o relație cu Eloy de Jong (Caught in the Act), relație care a durat până în 2002. În 2003 s-a logodit cu Andrew Cowles, un businessman pe care il prezentase Elton John. Cei doi și-au unit viețile în 2006 printr-un parteneriat civil.

Deși managerul trupei a declarat că, dacă ar fi știut că Stephen este gay, s-ar fi gândit de două ori înainte de a-l selecta, coming out-ul său a deschis o nouă etapă în istoria Boyzone. Rezultatul, piesa Better, e aici.


Read more »
2 com

cel mai ușor este să fii contra

Mergeam cu autobuzul. Aseară mergeam către TNB, să văd Toți fiii mei. Un spectacol de zile mari, apropos.

Doi puști, în jur de 13-14 ani discutau despre ce mai fac ei pe la școală. Am aflat astfel, cu mare bucurie, că în școlile românești s-au inventat cluburi de debate. Copiii se adună, se împart în două grupuri, pro și contra, și discută pe o temă dată.

Tristețea este însă alta. "Mă înscriu întotdeauna în grupul contra, cel mai ușor este să fii contra."a zis unul dintre ei.

Nu facem asta cu toții? Cel mai ușor este să fii contra. Trăim într-o țară, într-o vreme și cu o națiune care și-a asumat statutul de Gigi Contra.

Suntem contra valorilor democratice occidentale, suntem contra maghiarilor, suntem contra țiganilor, suntem contra homosexualilor, suntem contra catolicilor, suntem contra hiv-pozitivilor, suntem contra Madonna, suntem contra dialogului, suntem contra profesorilor și a medicilor, suntem contra... contra... contra...

Mai rămâne cineva să fie si pro? Mai rămâne ceva pentru care să fim și pro?

Read more »
0 com

Blue

A short fictional film about a boy struggling with his feelings. Created for a fiction assignment in Audiovisual Media. Assignment guidelines included that the film had to relate to the theme ''emotion'', had to contain no dialogue and be approximately 10 minutes of length.
Blue has been nominated for the Woeste Weduwe Film festival 2008, won third prise in the Outrate Online Film Festival and has also been one of the selected participants in the Dutch Online Film Festival 2008. (NOFF: Nederlands Online Film Festival)
Cast:
Lucas | Maik Noevers (Lead)
David | Menno de Wolf (Brother)
Martin | Kris van de Geer (Lover)
Written & Directed by:
Remy Schepers
Read more »
0 com

wind of change

Bate vântul schimbării!

Doar în România s-au ridicat Carpații să stea obstacol în calea-i! Cum sute de ani au ocrotit românul, frate cu codrul, acum la umbra lor se adăpostește un mileniu de tout est pris a la legere și ură.

Iată, Statele Unite intră în al doilea an de regim al unui președinte negru. Gay marriage câștigă teren (sașe state americane, de-acum)... mai puțin California.

Islanda este condusă de un prim-ministru, femeie și lesbiană.

Iar Germania intră într-o nouă epocă istorică. După ce cruntul holocaust ce, printre alte grupuri deja știute a targetat și homosexualii (vă amintiți filmul Bent ?), puternicul stat german va fi condus de un cancelar femeie, Angela Merkel și de un vice-cancelar și ministru de externe gay, Guido Westerwelle. Despre gay în politica germană, în Deutsche Welle. Despre coaliția liberali și creștin-democrați, CNN zice mai multe aici.

În toată vremea aceasta, România rămâne condusă de cel mai homofob partid, PD-L, acela care a votat Rezoluția Catania în Parlamentul European cu 12 mâini împotrivă, o abținere și trei absenți . (Spre comparație: PSD - 7 pentru, 3 absenți, UDMR - 2 pentru, PNL - 3 pentru, o abținere, 3 absenți)

Dărâmați munții , opriți Crivățul din răsărit, aduceți vântul schimbării de la apus!
Read more »